Heeft u schade geleden door de wateroverlast?


Heeft u schade geleden door de wateroverlast? - Verzekeringen Kris Leenders

2 juni 2016

Indien u schade heeft geleden door de wateroverlast van de voorbije dagen is het belangrijk dat u mij zo snel mogelijk op de hoogte brengt, indien u dit nog niet heeft gedaan. Ik kom zo snel mogelijk bij u langs en vervolgens openen wij een dossier bij uw verzekeringsmaatschappij en daaropvolgend bij uw gemeentebestuur.

 

Dit laatste is essentieel voor het Vlaams Rampenfonds dat belast is met het onderzoek naar de eventuele erkenning van een gebeurtenis als algemene ramp.

 

Wat doet u best in geval van schade?

 

Zorg ervoor dat de schade niet verergert, met andere woorden neem tussentijdse maatregelen om de schade te beperken. Let op voor de elektriciteit, schakel deze af indien nodig. Verwittig de brandweer. Neem veel foto’s van de overlast, maar ook van de schade aan je woning, tuin, huisraad en andere bezittingen. Stel een schadebestek op waarin je de kosten raamt, zoals gepresteerde uren bij het opruimen, facturen van werken die je voorlopig hebt laten uitvoeren, onkosten van het recyclagepark, aankoopfacturen van je beschadigde goederen. Hou zeker de beschadigde waardevolle voorwerpen nog even bij, zoals meubels en elektrische apparaten.