1 dag niet – Stop de woninginbraken!


1 dag niet - Stop de woninginbraken! - Verzekeringen Kris Leenders

26 oktober 2016

​Op 28 oktober is het ‘1 dag niet’, de actiedag tegen inbraak in woningen.

 

Elke 6 minuten gebeurt er ergens in België een inbraak met een grote toename in de donkere wintermaanden, 80 % van deze inbraken duren minder dan 5 minuten. Deze inbraken doen zich vaak voor tussen 14 en 18 uur. Inbraak voorkomen betekent dus dat u het de inbreker zo tijdrovend en lastig mogelijk maakt om bij u in te breken. Hij heeft immers haast, schuwt licht en lawaai en houdt van licht gereedschap.

 

Wat kan je zelf doen om een inbraak te voorkomen?

Veel, zo weten preventiespecialisten. Daarom krijgt België op vrijdag 28 oktober een derde nationale actiedag tegen woninginbraken: ‘1 dag niet’. Het initiatief wil burgers bewustmaken van hun eigen preventierol in de strijd tegen woninginbraak en biedt een podium aan de initiatieven die de burger zelf op poten zet om elkaar te sensibiliseren en informeren. Samen met politie en overheid slaan burgers de handen in elkaar om hun buurt veiliger te maken. Want elke dag komen er bij 200 Belgen inbrekers over de vloer. Op de website www.1dagniet.be kan iedereen zijn eigen initiatief posten en staan tal van preventietips en originele ideeën van andere initiatiefnemers.

 

U kan gratis beroep doen op een diefstalpreventieadviseur van uw lokale politiezone of gemeente. U vindt zijn contactgegevens op de volgende link.

 

Wat kan uw verzekeringsmakelaar doen? Wat kan ik doen?

Let op! De diefstalverzekering is een optionele dekking. Dat wil zeggen dat een brandverzekering ze niet standaard bevat. U moet deze dekking onderschrijven bovenop de “gewone” brandverzekering.

 

Ik kan u informeren en adviseren, betreffende de waarborgen en dekkingen in uw brandpolis. Op basis van uw vertrouwelijke informatie kan ik bij u thuis het risico inschatten en uw dekking optimaliseren, zodat u bij een inbraak niet voor verassingen komt te staan. En wanneer het kwaad toch is geschied, kan u rekenen op een correcte schaderegeling.

 

Wenst u een check-up van uw brandpolis, neem zeker contact op.